Skip to main content
Підтримка громадСоціальна підтримка

Відновлення зруйнованого житла внаслідок масованих обстрілів та повномасштабної війни – один із головних напрямків діяльності Благодійного Фонду “Рокада”

By 19 Лютого, 2024No Comments


Важливим напрямком діяльності Благодійного фонду “Рокада” є Shelter, а саме допомога всім тим, чиї будівлі, квартири та домогосподарства постраждали внаслідок масованих обстрілів та повномасштабної війни.
Фонд має цінний досвід та активно працює у цьому напрямі з 2022 року.

Інженери проводять технічні обстеження, рокадівці в регіонах допомагають із відновлюванням та тимчасовим житлом внутрішньо переміщеним родинам, а спеціалісти асистують у наданні модульного житла для постраждалого населення.

Також команда напрямку Shelter здійснює:

  • огляд житла, яке постраждало внаслідок військових дій, та визначає обсяги необхідних робіт, веде оформлення та супровід документації, яка необхідна для відновлення постраждалих приватних будинків.
  • Юридичне консультування осіб, житло яких постраждало внаслідок військових дій.
  • Ремонти пошкоджених будинків внаслідок війни підрядниками, обраними Агентством ООН у справах біженців в Україні  Чернігівській, Київській та Сумських областях.
  • Видачу будівельних матеріалів для здійснення легких та середніх ремонтів для самостійного відновлення пошкоджених будинків у Чернігівській, Київській, Хмельницькій та Сумських областях.
  • Асистування УВКБ у відборі родин для надання модульних будинків у тому випадку, коли немає можливості взяти той чи інший будинок для ремонту. У даному напрямку наш Фонд допомагає у спілкуванні з постраждалими родинами, проведенні анкетувань та забезпечує огляд постраждалої території інженером у Чернігівській, Київській, Житомирській та Сумських областях.
  • Light, medium, heavy-ремонт будинків, що охоплює ремонт пошкоджених будинків у Київській та Чернігівських областях.
  • Надання готівки на оренду житла впродовж 6 місяців задля підтримки та допомоги ВПО переїхати з місць тимчасового проживання до квартир та домогосподарств на постійну основу проживання. Така активність можлива у Волинській, Рівненській та Івано-Франківських областях.
  • Ремонт будинків ВПО, які мають підтвердження того, що сім’я або ж родина матиме і надалі змогу проживати в орендованому/наданому будинку впродовж 1-3 років. Така активність можлива у Волинській, Рівненській, Чернігівській та Сумській областях.
  • Створення соціального житла у громадах для проживання внутрішньо переміщених осіб у Київській, Рівненській та Волинській областях.


Зазначимо, щоб отримати таку допомогу або консультацію ви можете зателефонувати на «гарячу лінію» відповідного осередкупісля чого з вами зв’яжеться спеціаліст для уточнення всіх деталей:

Чернігів — 067 337 01 61

Івано-Франківськ — 067 447 40 24

Хмельницький — 067 447 08 13

Луцьк — 067 447 08 84

Львів — 067 447 03 73

Рівне — 067 447 38 40

 Київ —  063 299 83 24 (з 9:00 до 18:00 (вівторок, середа, п’ятниця)

Суми — 067 309 89 37

Проєкт реалізується за підтримки Aгентства ООН у справах біженців в Україні.