Понад 500 літрів щирого борщу приготували у семи регіонах України: благодійний фонд «Рокада» та вимушені переселенці борщували під час об’єднуючого кулінарного фестивалю
Протягом вересня представники регіональних осередків БФ «Рокада» у Хмельницькій, Львівській, Волинській, Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій та Рівненській областях разом із внутрішньо переміщеними особами провели смачний фестиваль єднання «Щирий борщ». Загалом, приготували понад 500 літрів цієї страви у всіх регіонах.
Відео: Суспільне Івано-Франківськ
Основна мета фестивалю «Щирий борщ» — це єднання та комфортна інтеграція внутрішньо переміщених осіб, їх знайомство з кулінарними особливостями регіону. Вимушені переселенці та місцеві мешканці кожного із представлених регіонів спільно готували від 70 літрів борщу. І в кожній області його рецепт відрізнявся. До прикладу, на Галичині, додавали у страву гриби й чорнослив. На Прикарпатті робили гуцульський борщ із білого буряка. Але всюди цей борщ щирий, адже готували його з любов’ю та знаною в усьому світі гостинністю.
Відео: Суспільне Луцьк
Ініціатива благодійного фонду «Рокада» «Щирий борщ» стартувала з Хмельницької області. Сотні мешканців понад 20 місць компактного проживання для вимушених переселенців візьмуть участь у безкоштовному заході.
«Для нас дуже важливо було створити саме такий відпочинковий формат заходу, під час якого людям не потрібно вирішувати якісь проблеми, завдання, а просто неформально спілкуватися за приготуванням страви, — пояснила соціальна працівниця благодійного фонду «Рокада» у Хмельницькій області Анастасія Огороднік. — Окрім того, ми наочно показали, що вимушені переселенці — активні, цікаві люди, які приносять щось нове та корисне для місцевості, де мешкають».
Відео: TV7plus Телеканал Хмельницького.
Окрім безпосередньо готування борщу, на гостей фестивалю очікували тематичні квести, а також зони відпочинку та розваг для наймолодших.
Відео: ITV media group