Skip to main content

Чому ми повинні пити безпечну воду?

Згідно зі Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ), “безпечна та легко доступна вода є важливою для громадського здоров’я, чи то для пиття, побутового використання, виробництва їжі або рекреаційних цілей. Покращений доступ до водопостачання та краще управління водними ресурсами можуть підвищити економічний ріст країн і великою мірою сприяти зменшенню бідності.

Запобігання захворюванням, що передаються через воду: Безпечна питна вода є важливою для запобігання захворюванням, таким як діарея, холера, дизентерія та тиф. Забруднена вода може містити шкідливі бактерії, віруси та паразити, які можуть призвести до серйозних захворювань.

Забезпечення гідратації організму: Пиття чистої та безпечної води допомагає правильно гідратувати організм, оскільки воно підтримує різні функції організму, включаючи травлення, кровообіг та регуляцію температури.

Поглинання поживних речовин: Безпечна вода сприяє поглинанню поживних речовин з їжі, яку ми споживаємо. Правильна гідратація необхідна для того, щоб організм був здатний ефективно поглиблювати та транспортувати вітаміни та мінерали.

Захист найбільш вразливого населення: Вразливі групи, такі як літні люди, вагітні жінки та люди зі зниженим імунітетом, мають більше ризику захворіти на захворювання, що передаються через воду. Безпечна вода допомагає зберегти їхнє здоров’я.

Сприяння економічній стабільності: Доступ до безпечної води пов’язаний із економічною стабільністю та розвитком. Громади з безпечним водопостачанням мають більше можливостей для процвітання, оскільки вони можуть зменшити витрати на охорону здоров’я та збільшити продуктивність робочої сили.

Безпечне готування та приготування їжі: Безпечна вода необхідна для приготування та обробки їжі, щоб забезпечити те, що їжа, яку ми споживаємо, не забруднена. Це допомагає запобігти захворюванням, пов’язаним із їжею.

Збалансована дієта: Вода зменшує апетит. Тому будь-яка дієта повинна починатися з належного споживання води. Вода чудово сприяє поліпшенню процесу травлення. Якщо ви включаєте в раціон багато клітковини, це допоможе подолати проблему з запором. Проте цей метод працює лише в разі вживання достатньої кількості чистої рідини.

Завжди пам’ятайте:

  • Безпечна вода та добра гігієна важливі для запобігання поширенню інфекційних захворювань і тривалого здорового життя.
  • Добра гігієна означає запобігання захворюванням та витратам на охорону здоров’я, що в результаті покращує економічні умови.
  • Переконайтеся, що питна вода не містить шкідливих патогенів, бактерій, вірусів.
  • Кип’ятіння води є надійним і зручним методом. Кип’ятіть воду протягом 5 хвилин, відлік розпочинається від моменту кипіння води. Чим довше ви кип’ятите воду, тим більше патогенів буде знищено. Зберігайте кип’ячену воду в закритому контейнері.
  • Зберігайте воду без ризику забруднення – контейнери повинні бути добре закриті. Контейнери повинні бути чистими та регулярно мити (принаймні раз на тиждень), і зберігайте контейнери подалі від прямого сонячного світла.
  • Мийте руки милом та чистою водою принаймні 20 секунд.
  • Забезпечте належну гігієну поверхонь та посуду, яка контактує з їжею. Правильно мийте, кип’ятіть, готуйте або очищайте усю їжу перед споживанням!

Разом з Oxfam допомагаємо тим, хто цього потребує!